Які документи необхідні для евакуації автомобіля?

Евакуація авто

На сьогоднішній день не так складно зателефонувати та викликати евакуатор для свого авто. Адже подібні послуги з перевезення машин надають багато компаній. Але перед тим як здійснити замовлення, потрібно ретельно перевірити наявність усіх необхідних документів для евакуації транспорту в Одесі та області, адже якщо не буде в наявності деяких документів, то у перевезенні може бути відмовлено, і на додачу буде викликано поліцію для з'ясування обставин.

Перелік документів, які важливо мати при собі

Оормлення евакуації

Важливо розуміти, що співробітник евакуаторної служби має право відмовити в послузі евакуації авто, якщо немає одного з перерахованих документів:

  • Водійське посвідчення. Це важливий документ, який підтверджує вашу особу та дозволяє керувати транспортним засобом;
  • Свідоцтво про реєстрацію ТЗ. Вкрай необхідний документ із усього зазначеного переліку. Адже він підтверджує, що ваш транспорт стоїть на обліку у МВС та належить саме вам;
  • Довіреність на керування автомобілем. Цей документ потрібен лише у випадку, коли ТЗ не є вашою власністю.

Для більшості компаній, що надають послуги евакуації, описаних вище документів буде цілком достатньо для того, щоб здійснити евакуацію.

Деякі додаткові документи

Коли співробітник компанії перевірив усі документи та зрозумів, що ви є власником ТЗ або його довіреною особою, він може попросити вас оформити пакет додаткових документів, а саме:

Довіреність на евакуацію автотранспорту

Якщо транспорт виявиться без нагляду, водієві евакуатора буде потрібний документ, який підтверджує, що власник конкретного авто повідомлений про його транспортування. Для цього є спеціальні бланки, які необхідно заповнити.

Але якщо ви бажаєте самі супроводжувати автомобіль, то оформляти такий документ не потрібно. Також варто бути готовим до того, що працівник компанії попросить залишити оригінали документів та візьме контактну інформацію людини, яка після прибуття авто зможе здійснити її приймання.

Фіксація пошкоджень

Якщо ваша машина стала учасником ДТП або на транспорті є старі пошкодження або подряпини, водій евакуатора може попросити вас задокументувати всі пошкодження в спеціальному документі. Подібний запобіжний захід необхідний для обох сторін.

У випадку, якщо через необережність водія евакуаторної техніки на вашому авто з'явилися свіжі пошкодження, ви маєте право пред'явити компанії свої претензії щодо завданих збитків. А водій, таким чином, знімає з себе відповідальність за пошкодження, що вже є. Як ви знаєте, за допомогою такого документа можна уникнути або захистити себе від необґрунтованих взаємних претензій.

Але якщо після прибуття евакуаторної служби виявилося, що водій не має потрібних документів для перевезення, то дана компанія має право вимагати компенсацію за помилковий виклик евакуатора.

Швидка евакуація авто в Одесі від «Дельфін-авто»

Дорога – одне з найбільш непередбачуваних і навіть небезпечних місць. Саме тут можуть відбуватися найнесподіваніші події. З власної чи чиєїсь провини. Крім того, в дорозі може щось зламатися або на швидкості відірвати колесо - випадків і варіацій небезпечних моментів може бути маса, і тому на допомогу приходимо ми, команда кваліфікованих співробітників, які зможуть допомогти вашому авто дістатися необхідної точки. Компанія «Дельфін-авто» надає послуги евакуації наступним типам транспортних засобів:

  • Легкові автомобілі;
  • Джипам та позашляховикам, що мають вагу до 3т;
  • Мотоцикли;
  • Квадроцикли;
  • Будь-якій спецтехніці, чия вага не перевищує 3т.

Наша техніка чергує у різних районах Одеси, а це означає, що подача евакуатора буде протягом 30 хвилин після замовлення. Усі транспортні засоби перевозяться в цілості та безпеці. Плюс до всього, ви можете зробити розрахунок за користування послугою перевезення авто як у безготівковому форматі, так і в готівковому.

«Дельфін-авто» – швидка допомога для вашого залізного коня!